ROUTEBESCHRIJVING

Routebeschrijving naar eetcafé Jonker Sikke

 

Met de auto:

 

Komende vanuit de richting Heerenveen:

U neemt de A32 richting Leeuwarden, 7 km voor Leeuwarden (afslag  Wirdum) gaat u de snelweg af richting Weidum. Aan het einde van deze weg gaat u linksaf en gelijk de eerste weg rechtsaf richting Weidum. In Weidum gaat u rechtsaf richting Jellum. Na 2 km ziet u aan de rechterhand Jonker Sikke en links de kerk van Jellum.

Komende vanuit de richting Leeuwarden:

U neemt de A32 richting Heerenveen, na 7 km (afslag Wirdum) gaat u de snelweg af richting Weidum. Aan het einde van deze weg gaat u linksaf en gelijk de eerste weg rechtsaf richting Weidum.
In Weidum gaat u rechtsaf richting Jellum.
Na 2 km ziet u aan de rechterhand Jonker Sikke en links de kerk van Jellum.

Komende vanuit de richting Harlingen / Leeuwarden-NW:

U neemt de snelweg richting Leeuwarden, voor Leeuwarden volgt u de Haak van Leeuwarden richting Drachten. Op de Haak neemt u de afslag richting Bolsward.  Bij de rotonde neemt u de eerste afslag richting Deinum. Let op: u moet daarna direct naar links afslaan richting Boksum en neemt een scherpe bocht zodat u evenwijdig aan de weg naar Bolsward rijdt; in Boksum aangekomen gaat u rechtdoor. U rijdt vervolgens Jellum in en rijdt nog ongeveer een kilometer door naar de kerk, deze ziet u aan de rechterkant. Aan de linkerkant ziet u Jonker Sikke.

Er zijn genoeg parkeerplaatsen die lekker dichtbij zijn.

Met de stalen ros:

Jonker Sikke is prima te bereiken met de fiets en ligt centraal gelegen langs fietsroutes.

Uit Leeuwarden zijn er verschillende opties. Eén is om de Nylanderdyk  te nemen, wat tegenwoordig een fietspad is. Op youtube hebben we voor u een routebeschrijving gemaakt van de Oldehove naar Jonker Sikke.
Zie routebeschrijving met de fiets op youtube

Een andere mooie route is vanuit Jorwert via het Tsjerkepaad in Bears Jonker Sikke per fiets te bezoeken.

Eetcafé Jonker Sikke altijd dichtbij!

Restaurant-goede reviews-jonker-sikke-Jellum-Leeuwarden-Weidum-Sneek-Franeker